Rólam

– „Milyen típusú esküvőfotós vagy?”

kérdezte tőlem egy menyasszony.

A képeimet és az utómunkámat tekintve a nyugati trendet követem, azaz stílusosan letisztult, időtálló. Nem csapongok, effektezek, hanem egy maradandó, de nagyon hangulatos fotócsomagot adok mindenkinek.

Hiszen így, ha újra a kezetekbe kerül az albumotok – és garantálom,  így lesz! –, akkor büszkén mutathatjátok a rokonoknak, barátoknak!

 

Hogy miért szeretem?

A fotók átadásakor rendszerint sok kedves szót kapok, a legjobban azonban annak örülök hogy olyan értéket tudtam átadni, aminek a férj-feleség – de a rokonság is –, nagyon örül, és méltó módon őrzi meg az ünnep emlékét. És ez a legfontosabb számomra. Hogy ilyen szolgáltatást adhassak.

Egy-egy ilyen találkozó után mikor elbúcsúzunk egymástól és pl. az ifjú feleség azt mondja: “Már csak két hatalmas puszit szeretnék adni” úgy érzem, ez igen, megéri csinálni, ha ilyen őszinte érzelmeket váltok ki vele emberekből.

Vagy amikor az esküvői játékban az ifjú férj hív meg pár tombolára, ahol a következő percben megnyerem a fődíjat! 🙂 (Persze azonnal léptem: átadtam a jegyet és újrahúztak, hogy a vendégek közül vigye haza valaki, de mégiscsak mekkora élmény ilyen – ha csak egy napra is, de – barátokra lelni!

 

 

A történetem egyébként valahogy így indult:

10 év kiadványszerkesztés után az addig hobbiként művelt, és csodált fotózásban is előbbre léptem.

Életemben először kezembe foghattam egy professzionális kamerát és optikát… Ezen a napon alapjaiban rendült meg a tervezett családi költségvetés, parkolópályára került az új autó stb.

Döntöttem: ez kell, vagy így fogok fotózni, profi módon, vagy sehogy nem vállalok többet kóbor megbízásokat.

Hamar nyilvánvaló lett, hogy hamis az „ezzel a géppel bárki tud jó fotókat készíteni” mondat. Bár a nem elhanyagolható felszerelés mellett nagyon fontos a fotográfia elméleti részének ismerete is.

Az esküvői vonalon látom, hogy mekkora felelősség, amikor valaki megbíz élete nagy napjának fotózásával, hiszen – bármennyire közhely – megismételhetetlen. Az a társaság időben, térben egyszeri.

Nem építettem le a kiadványszerkesztést sem teljesen, ilyen módon nem minden péntek-szombatom telik esküvőfotózással, így tudom örömmel, szívből csinálni mindkettőt és nem belefásulva.

Egyébként magazinokat, könyveket, reklámanyagokat készítek sok kedves régi megrendelőmnek. Ez színesíti a munkámat, így a 2-3000 képes esküvői anyagok utómunkálatai közben kikapcsolódás egy kis magazintördelés, és fordítva ugyanígy.

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.